Home

Nieuwe plek PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Trips
maandag, 11 april 2011 00:26

1 April was het zover: de trossen zouden los in Noordschans en in Dinteloord weer vastgemaakt worden. Een stukje van 10 mijl als je moet opkruisen (en dat moesten we), dus een korte tocht, maar wat een voorbereidingen!

Eerst met z'n allen naar Jachthaven Waterkant gereden (in 2 auto's), de situatie ter plaatse verkend, boxnummer opgezocht. Bij de groene steiger rechtsaf en dan na de Dufour 32 linksaf, dat idee. En dan maar hopen dat die Dufour er straks nog ligt... Dan de auto in, om met z'n allen naar Noordschans te rijden. Laatste check. Hebben we alles aan boord wat van ons is? Stroomkabel, landvasten, fenders, knuffels, noem maar op, want we zouden wegvaren en niet meer terugkomen. Eén uur 's middags: de trossen mogen los, ik vaar de boot langzaam achteruit de box uit, het dieptemeter-alarm gaat bij de krib voor de laatste keer piepen en dan zijn we op het Volkerak. Rijkswaterstaat is bezig om de recreatiebetonning neer te leggen maar heeft na de zuidzijde besloten dat het theetijd is - de ondieptes zijn niet betond. Onhandig met opkruisen, maar goed, we kunnen wat hebben. Met een vlagerige wind tussen 10 en 20 knopen zijn we blij met de kleine fok en we maken goede progressie. Bij de Volkeraksluis blijkt de recreatievaart-kolk ook door de wat minder grote binnenvaartjongens gebruikt te worden, we mogen achteraan sluiten in het schroefgeweld van een halflege vrachtboot die zonder die schroef ernstig zou verwaaien. Je kan ook een lijntje naar de kant leggen, maar daar hebben deze mensen vast geen tijd voor.

We verlaten het Hollands Diep en steken het Volkerak op. Volgens onze traditie regent het dan altijd, maar vandaag is er hooguit een verdwaald spatje. Wel neemt de wind nog even toe - vlagen ver boven de 20 knopen nu. Tijd voor een rif? Nah.. het is zo over, we wachten wel. En ja hoor, na een half uurtje varen duiken we de piertjes van Dinteloord in. Zeiltjes weg, motor erbij en we mogen van de onzichtbare sluiswachter meteen doorvaren. De box is zo gevonden, we varen er met een iets te ruime bocht in maar wat geeft het, alles is toch leeg. Boot vast, elektra aansluiten, opruimen en weer naar huis.

Nieuwe haven

Huis? Nee Noordschans, daar staat nog een auto van ons! Het mini-stukje dat we net hebben gevaren in 2 uur inclusief sluis, blijkt met de auto dik een half uur te zijn. Dat valt niets tegen!

Iets meer dan een week later stond ingepland als bootschoonmaak-dag. Helaas was ik zelf behoorlijk ziek; ik ben meegeweest maar heb eigenlijk niets gedaan behalve mensen in de weg lopen. Het schoonmaakteam bestond uit Liesbeth, de twee kids en een vriendinnetje van Monique. Ze hebben zich danig uitgeleefd in het prille lentezonnetje en het eerste resultaat zag er zeker frisjes uit!

Ook hangt sinds een tijdje de nieuwe Zeilersforum-vlag onder de bakboord zaling:

Nieuwe vlag

Die staat daar een stuk beter dan het kleine driehoekje dat toch wel wat wegviel op deze boot.

Zoals het er nu uitziet, zijn we een mooi stukje opgeschoten. Niet alleen zitten we 2 uur dichter bij het Grevelingenmeer, waardoor dit ineens bereikbaar wordt voor een gewoon weekend weg zonder dat je het gevoel hebt alweer terug naar huis te moeten, ook is de haven nu al een stuk schoner, gezelliger, veiliger en aantrekkelijker dan Noordschans. We hebben er een goede tijd gehad, maar het is tijd voor toiletten die bereikbaar zijn zonder auto. Tijd voor een café in plaats van het eeuwige restaurant. Tijd voor... ja, wat? Dat zien we de komende tijd.

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen