Home

Opening seizoen 2011 PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 4
LaagsteHoogste 
Trips
zondag, 13 maart 2011 02:11

Zo, dat is even geleden! Ik zie dat ik voor het laatst van me heb laten horen in oktober vorig jaar, dat is toch al wel 5 maanden geleden. Veel te lang naar onze zin... een korte samenvatting van de afgelopen periode.

Allereerst de vorstperiode van december. Die zijn we ongeschonden doorgekomen, er heeft ook niet veel ijs gelegen maar een goede voorbereiding tegen vorst is natuurlijk wel belangrijk.

Dan de brand in Moerdijk bij Chemie-Pack. Die was toch wel angstig dicht bij ons bootje; we zijn daarom het weekend erna meteen aan boord gaan slapen om alles te controleren (en te genieten van een lekker midwinterweekendje samen).

Vervolgens kregen we nog een berg hoogwater over ons heen. In Tiel gingen de dijk-coupures weer dicht (men schijnt nog steeds paardenmest te gebruiken voor de afdichting, ik vraag me af of daar anno 2011 geen high tech oplossing voor is), maar in Noordschans viel het allemaal mee. Daarna kwamen de volleybalwedstrijden, het matige zeilweer, de restjes kou, en daar was ie dan. Ineens, eigenlijk zonder echte aankondiging: de lente. De forsythia barstte los in gele knoppen, een zwoel zuidenwindje voerde zeer zachte lucht aan, hoge bewolking stelde het neerdalen nog even uit....

Nou ja, als iemand dit soort lyriek gaat produceren op het web, dan weet u een ding zeker: er is iets bijzonders gebeurd. En jawel, dat is ook het geval. 12 maart 2011 was voor ons de opening van het zeilseizoen. Eentje waarbij we konden zeilen zonder extra tegen de kou te kleden. Eentje waarbij de wind je oren er niet vanaf probeert te vriezen. Kortom, lekker zeilen. Wel moest eerst de vastgekoekte aanslag van een paar maanden stilliggen van boord gespoeld worden.

Schoonmaak

Maar daarna konden we mooi op weg om een collega-zeiler op de foto te zetten:

Wie is dit?

Verder hadden we alle gelegenheid om de systemen aan boord even aan de tand te voelen; na een paar maanden stilliggen wil je toch weten of alles nog gewoon werkt. Dat bleek gelukkig het geval, de klussenlijst voor dit jaar is maar een pietsie langer geworden.

Over een paar weken meer: dan gaan we verkassen naar een andere uitvalsbasis.

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen