Home

Septemberluchten PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 3
LaagsteHoogste 
Trips
maandag, 06 september 2010 00:24

Het is zondagavond laat, als ik naar mijn monitor kijk deint ie na. We zijn een weekendje weg geweest en dat gaat meestal goed, maar soms blijft het geslinger van de boot hangen tot ver na terugkomst.

 

We varen dit keer niet zo heel erg ver en dat is gezien de minimale wind niet zo'n groot probleem: de wind is rond de 7 knopen uit het Oosten, we varen plat voor de wind dus en dat is niet leuk. Bij Den Bommel pakken we de eerste vrije meerboei (mooring): een boei met een ring eraan, speciaal neergelegd om je boot aan vast te maken zolang als je dat wilt. Bij normale boeien is aanleggen (uiteraard) verboden. Hangend aan een touwtje brengen we de middag door en zien dan de zon langzaam ondergaan.

Zo gaan we de nacht in, in de verwachting dat de nieuwe accu het ankerlicht zal laten branden (bleek zelfs sterk genoeg om ook de kachel nog te starten), de oven broodjes zou kunnen leveren (yes! gerepareerd, reserve-gasfles aan boord) en dat die meerboei wel op zijn plek zou blijven liggen.

Dat deed ie! Ook toen de wind 40 graden draaide en van 7 naar 15 knopen aantrok. Terwijl daardoor het geschommel aan boord toenam, lagen Peter (puber) en Liesbeth (beetje ziek) vet uit te slapen en door hun gezaag de rest van de bemanning wakker te houden. Zondagochtend om half acht op, dat ben ik niet gewend hoor :D

Behalve de werkende kachel is er meer goed nieuws: Monique vond het leuk! Zouden al onze gesprekjes dan toch effect hebben gehad?

Moniques nieuwe slaapplek

Het seizoen nadert zijn einde, dus het bijbootje is weer opgeruimd en volgende keer zullen we wel aan winterklaar-maken moeten gaan denken. Wat raast de tijd voorbij als je even niet oplet.

 

Reacties  

 
#2 MoraChief 2018-03-20 22:19
I have checked your site and i've found some duplicate content,
that's why you don't rank high in google, but there is a tool that can help
you to create 100% unique content, search for: boorfe's tips unlimited content
Quoting
 
 
#1 erekcja 2016-02-07 13:28
Also, they have ruled the market due to their anatomical constructions of shoes that make
the shoes anti-stress with special shock absorption system.
It compares the design of vintage motorcycles to today's models.
Fresh pairs of UGG products arrive in latest designs and fake boots are replicas of these originals.
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen