Home

Generale PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Trips
zondag, 20 juni 2010 23:51

Zo vlak voor de grote vakantie moeten we natuurlijk nog wel even controleren of wij en de boot er klaar voor zijn. Met een stevig stukje wind (kracht 4-5 met vlagen 6-7) scheuren we heen en weer over het Hollands Diep, water over dek, water op de buiskap, een natte broek, we vinden het allemaal prachtig. Het tuig en de boot vinden het ook best dus een mooie combinatie.

De nieuwe motor-accu doet zijn werk ook goed dus de stroomvoorziening is voor de komende 10 jaar weer voor elkaar. Wat moeten we nog hebben voor de vakantie? Gastenvlaggetjes! Als je in het buitenland bent, hijs je de vlag van het land waar je te gast bent aan de stuurboord vlaggenlijn. Eh... vlaggenlijn? Kwam die vorige keer niet ineens naar beneden, met ankerbal en al?

Ja dus. Hiermee wordt het boodschappenlijstje uitgebreid met de zaken 'vlaggenlijn' en 'bootmansstoeltje'. Dat laatste is een soort zitje waarmee je de zittende persoon omhoog kunt hijsen, zodat deze werkzaamheden aan en in de mast kan verrichten. Monique mag als eerste, die is licht dus kunnen we alles rustig uitproberen. Maar daarna wil Peter natuurlijk ook!

Generale

Zo ziet onze boot er dus van bovenaf uit. De oplettende lezer ziet meteen dat onze landvasten gekruist over het achterdek lopen, laat ik maar even verklappen dat dat met de breedte van de box te maken heeft... Hoe dan ook, Peter zit daar bovenin de mast en deelt graag zijn ervaringen met ons.

En wij zijn weer helemaal klaar voor de vakantie. De vlaggetjes van België, Frankrijk en Engeland liggen klaar.

 

Reacties  

 
#1 2010-06-23 21:37
Geniet van de vakantie! Tot binnenkort in Nederland!
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen