Home

Van alles naar niets in 10 seconden PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Trips
vrijdag, 28 mei 2010 00:08

They say the darkest hour
is right before the dawn


Het Slijkgat gaan we op een rap tempo achter ons laten, de wind zit in de goede hoek.

Die windvoorspellingen zijn voor ons trouwens helemaal niet zo ongunstig op het eerste deel: we zullen een noordenwind hebben op het stuk naar de Shipping Lane, als we daar zijn gaat de wind draaien naar NO (weer halve wind) en even later nog wat verder, zodat Lowestoft net bezeild is. Volgens de grib files dan he. Maar daar komen we nog op terug.

Voorlopig vordert het allemaal heel goed. Azimuth! maakt haar eerste meters aan het roer terwijl Treamos zijn camera schoonmaakt.


En op dit ruime windse koersje begint het bij mij wel te kriebelen. Lijkt deze tocht niet teveel op die van vorig jaar? Het kan toch niet zo zijn dat zelfs de windschiftingen op dezelfde tijdstippen plaatsvinden als verleden keer? Hoeveel uitdaging biedt een tocht als dit dan nog?

En zo komen we over de ankerplaats Schouwenbank. Het is er minder druk dan vorig jaar, volgens ons, maar er liggen nog wel een paar van die grote dingen waar je niet tegenaan wilt varen.En wat is dat voor lelijke bak? Hij ligt verschrikkelijk in de weg dus we zullen hem eens laten schrikken door vlak voor zijn boeg langs te varen :angry:

Ja, echt een raar geval dit.

Ik krijg spontaan trek in een bakkie espresso. Treamos moet het logboek bijwerken en Azi slaapt op de bank. Ineens horen we de stuurman roepen: "Ik zie een schip!". Mja, dat kan. En 5 seconden later: "He? Hij is weg!" Oh boy, we krijgen mist. En jawel, nog vijf tellen later zien we niet veel meer dan dit.


Tegelijk lijken de misthoorns uit alle richtingen te komen. Je ziet niets maar je weet dat die grote jongens daar zitten. Links van ons zit ergens Zeebrugge, daarvandaan kunnen we ferries verwachten. Rechts van ons de shipping lane. En nu? We gaan over in standje-alert. Iedereen aan de lifelines, continu uitkijk aan beide zijden van het schip, elke misthoorn wordt door minstens twee man gepeild en elk opvallend geluid wordt gemeld. Je kunt bij ons aan boord nu een speld horen vallen, af en toe schrikken we weer eens van de marifoon die de oproepen van zeiljacht Homer uit de lucht plukt, maar ook de meldingen van Den Helder Coastguard: drie jachten aan de grond gelopen bij Zuiderhaaks.

We besluiten nog even door te varen, aangezien er nog steeds een leuk windje staat en we nog wat blauws ontdekken vermoeden we dat de mist niet al te lang zal blijven hangen.

De wind draait echter vroeger dan gehoopt, we hebben een hobbelig koersje nu en dat is vooral voor Hen3 niet echt gemakkelijk want die heeft kookbeurt vandaag.

Dat moet gemakkelijker kunnen: we besluiten een mijltje extra te varen naar het zuiden, om een betere koers naar de shipping lane te kunnen zetten. En zodra het roer omgaat, komen de toeters terug. Verrek! Ze hebben ons gezien, ze weten waar we zitten. Het getoeter herhaalt zich nog een paar keer als we de koers verleggen: het werkt echt zo! Dit geeft vertrouwen. En als we de nasi van Hen3 op hebben gaan we nogmaals in vergadering. Durven we over? Ja, is het unanieme besluit. Als het zo werkt als we merkten, zullen we alert moeten blijven voor de komende 2 uur, maar dan zijn we nog bij daglicht door de lanes. Er gaan nog wat schietgebedjes de lucht in maar helaas lossen die de mist niet op. Hup het roer om naar 295 graden! Vier misthoorns begroeten ons vrijwel direct. Geen probleem. Die hoge gaat achter langs, die lage zit schuin voor ons, maar die ene naast ons zit ons niet lekker. Na 4x toeteren zijn we eruit: dat was de ferry die parallel aan ons voer. In de verte pruttelt een motor. Zeiljacht Homer wil weer eens weten of ie op ramkoers ligt. Nee natuurlijk niet, is het antwoord, we hebben jullie allang gezien. Met een zucht van verlichting verlaten we de shipping lanes, het is nu echt donker geworden.


Maar waarom gaan de instrumenten nu ineens allemaal piepen? Er ligt hier toch geen ondiepte?

 

Reacties  

 
#2 AngeloCot 2017-10-02 01:49
As you will inevitably learn on your path to losing weight, effective weight loss is not only about watching what you eat, but much more about changing your lifestyle. This means changing your habits and how you approach your day-to-day life. Read this information to help you throughout the process.
Quoting
 
 
#1 RobertGet 2017-01-17 22:31
The best fitness tip for building up your arms is to work opposite muscles in opposite sets of each other. The best example would be to work the triceps and then the biceps. Each has the opportunity to rest while the other is being worked. This minimizes your time and maximizes your workout.

https://www.acheterviagrafr24.com/
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen