Home

Nog een gast erbij PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Trips
zondag, 16 mei 2010 21:40

Met Hemelvaart zou er weer gevaren worden. Dit keer met een nieuwe gast aan boord: ons weekendpleegkind Anton zou mee gaan, op wat voor hem de eerste meerdaagse zeiltocht zou worden. Spannend, want hoe zal dat gaan? Hij brengt wat problematieken met zich mee, tenslotte.

Het weer leek in ieder geval mee te gaan werken. Hadden we op Hemelvaartsdag nog een spatje regen, daarna werd het droog. De wind bleef waaien maar binnen redelijke grenzen. We hadden hem wel pal tegen, maar goed, we kunnen opkruisen.

Middelharnis bleek goed bereikbaar, waren we nog nooit geweest en het was op deze opkruisdag een goed alternatief voor Stellendam, het oorspronkelijke doel dat dankzij de extra mijlen vanwege het opkruisen toch wat ver weg bleek te zijn.

Vrijdag brak het zonnetje door en dobberden we onder een strakblauwe hemel naar Stellendam. Onder de bezielende leiding van Anton die voor ons de boeien in de gaten zou houden en de ongelofelijke windsnelheden van 1-3 knopen (vrijwel windstil dus) konden we wat mooie plaatjes maken.

Monique heeft op onze vorige boot eens op de giek gezeten en wilde dat op de nieuwe boot ook. Nu, dat kan. Reddingsvest aan, grootzeilval aangehaakt, papa aan de lier en dochterlief de lucht in. Ter vergelijking doe ik hierbij de foto van dit jaar en die van een jaar geleden...

En Anton, hoe is het daarmee vergaan? Boven verwachting goed. Hij vermaakte zich prima, wist zich een plek aan boord te veroveren, werd zowaar handig bij op- en afstappen (behalve als vermoeidheid in de weg zat) en heeft weer wat mooie uitspraken aan ons herinneringenboekje toegevoegd. Komt ie uit de kajuit naar boven terwijl we al een uur onderweg zijn, en vraagt dan: "wanneer gaan we eigenlijk zeilen?".

Maar de mooiste uitspraak was van Monique. Die vond dat we zo lekker weinig gezeild hadden. Dan heb ik nieuws: we hebben meer uren gezeild per dag dan ooit tevoren. Langzaam maar zeker beseffen we dat we echt een heel goede keuze hebben gemaakt door dit schip te kopen.

 

Reacties  

 
#1 2010-05-20 14:47
mooi verhaal! Je wil gelijk aan boord en zeilen als je dit verhaal gelezen hebt
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen