Home Haven-info Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Havens
woensdag, 05 september 2012 01:09

Het lijkt een rustige haven in vergelijking met het om de hoek gelegen Calais, maar schijn bedriegt! Met een beetje aanlandige wind (alles van zuid tot westnoordwest) gaat er een bizar vervelende deining de haven in lopen.

Of je nou van noord of zuid af de haven nadert, het is eigenlijk vrij simpel. Langs de muur varen (hou een meter of 50 afstand ivm obstakels onder water), door de poort, stuurboord uit langs de muur blijven varen tot je bij het witte merk bent, dan bakboord richting het havenhoofd. Je kunt de bocht wel afsnijden als je jouw diepgang en de actuele waterstand weet (check de Raymarine app op je iPad om ultramodern te zijn) maar volgens mij loont het de moeite niet. Eenmaal tussen de kademuren bakboord aanhouden tot je achteraan bent. De haven zit aan stuurboord, passantenplekken op de achterste 2 steigers. Hoewel een groot deel achterin de haven droogvalt, heb je bij de achterste steigers nog wel een metertje of 1,5-2 zeker over bij laagwater. De herrie van de overstort is aanzienlijk, maar nog veel vervelender is de swell die de haven inloopt bij aanlandige winden. Vanaf 3Bf levert dat slapeloze nachten op, hou daar rekening mee.

De haven heeft goed sanitair, wifi en een internet-pc die vrij toegankelijk is in het sanitairgebouw. Supermarkt (Carrefour): haven uit, brug over, rechtsaf, doorlopen tot je bij een soort winkelcentrum bent. Ongeveer 15 minuten, goed te doen dus. De Carrefour is groot, je kunt er alles halen wat je nodig hebt en mocht je verlegen zitten om kleding dan kan je terecht bij de Zeeman :)