Home Haven-info Le Havre

Le Havre PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Havens
dinsdag, 04 september 2012 00:59

 

Beetje saaie haven in een stad die wat matigjes oogt, maar er zit wat verstopt hier! De belachelijk grote kerktoren, die duidelijk Amerikaanse katholieke dollars ademt, is al een belangrijke indicator van wat hier niet klopt. Check de geschiedenis van dit door oorlog geteisterde stadje maar.

Er ligt een zandplaat aan de noordkant van de haveningang, bij het strand zeg maar. Afhankelijk van het tij en je diepgang moet je dus parallel aan de rotsen en het strand blijven varen (als je uit het noorden komt), tot je bij de vaargeul bent. Vandaar is het vrij simpel: bakboord richting havenmond, even de IPTSS in de gaten houden (de internationale havenstoplichten, jammer dat we die in NL nog niet hebben) en tussen de pieren meteen bakboord uit langs de muur. Je passeert eerst deel 1 van de haven, daar kun je een plekje zoeken maar je kunt ook doorvaren tot na de stuurboordmuur, dan stuurboord uit tot je bij de Visiteurs-steiger bent. De havenmeester zal je dan een goed plekje wijzen.

Haven is verder prima, sanitair is in orde. Wifi alleen per uur afrekenen. Autohuur is hier via Avis prima te regelen. Winkelen/supermarkten: haven af lopen, straatje tegenover haven inlopen, tot je in het centrum bent. Het is niet heel ver.