Home

Angistri PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Trips
dinsdag, 29 mei 2012 16:04

Omder een stralende zon verlaten we Methana.

We gaan op weg naar Angistri, het is bloedheet en de wind valt bijna weg. Dan kan je kiezen voor de motor, je kunt ook accepteren dat het wat langzamer gaat (meer dan 1-2 knopen zit er dan niet in) en van de gelegenheid gebruik maken om tijdens het varen onderwater naar de visjes te gaan kijken. Tot een snelheid van 3 knopen gaat het goed, daarboven wordt het te zwaar voor Peter en Monique om zich vast te houden.

Bij het naderen van Angistri gaat het wat harder waaien. Sterker nog, de wind trekt uit het niets aan van 5 naar 25 knopen. Dat zal deels veroorzaakt worden door de valwinden die vanaf het eiland komen; voor ons is het wel lekker om weer even 'echt' te kunnen zeilen. Voor het eerst in deze vakantie twijfelen we over het zetten van een rif. Oh nee, de boot heeft een rolgrootzeil, dus je hoeft alleen maar wat weg te rollen. Over rolgrootzeilen gesproken: als alle rolzeilen zo beroerd zeilen én rollen als deze, hoeven wij er nooit eentje aan boord. Het zeil is met geen mogelijkheid goed te krijgen.

De bewolking neemt toe, in de verte lijkt het te onweren. Gelukkig is ons beoogde haventje net om de hoek. Ondanks de frisse wind besluiten we dat we nog niet toe zijn aan vaste grond, het anker mag weer uit. Monique en Peter gaan dit inspecteren en vissen fotograferen, de rest vermaakt zich op andere wijze.

Onderwijl trekt het stukje front weer weg, de wind neemt af en de zon komt terug. Het anker wordt gelicht en we duiken het haventje in, want de wind gaat draaien en het belooft een woelig nachtje te worden. Dan liggen we liever beschut.

Als je goed kijkt zie je hier wat tekenen van de crisis in Griekenland. Sommige lantaarnpalen doen het wel, anderen niet. Ik dacht eerst nog dat er een soort kostenbesparend patroon in zat, maar de werkelijkheid is veel simpeler: als een lamp stuk is, dan blijft hij stuk tot er een keer wat geld is om ze te vervangen. Maar als dat het enige is waaruit blijkt dat de Grieken het zwaar hebben valt het nogal mee...

Het havenbeheer in Griekenland is wel een puntje van aandacht. Ik plaatste hier al eerder het verhaal van de 1,63 euro kostende overnachting, maar hier konden we zelfs nog gratis stroom jatten uit een niet uitgeschakelde kast. Het geld is voor mij niet zozeer de issue, laat dat duidelijk zijn! Ik had met plezier mijn portemonnee getrokken om alles netjes te regelen. Alleen: er was (weer eens) niemand om naar toe te gaan, geen havenmeester, geen meldpunt, niets. Jammer.

De volgende dag gaan we het eiland eens goed verkennen. We moeten hoognodig drinkwater hebben, want het is weer bloedheet. Met enige schroom lopen wij, overduidelijk toeristen, met rugzakken en korte broeken dwars door een begrafenisgezelschap heen want achter de kerk is de supermarkt.

Verder wandelen we naar de oostpunt van het eiland alwaar we een prachtig uitzicht hebben over Skala. In de verte zie je Aigina liggen. En daarachter ligt Athene.. daar moeten we morgen weer naar terug. Ineens staat zo'n dag dan in het teken van 'nog een keer': nog een keertje genieten van prachtig zwemwater, nog een keer een rondje varen met het bootje. Voor je het weet zitten we weer in het vliegtuig terug naar huis!

 

Reacties  

 
#1 2012-06-09 12:12
Wat leuk het haventje van angistri te zien. 2 jaar geleden vanaf Athene naar Aegina, Poros, Hydra, Angistri. Eilandhoppen, was zelf erg onder de indruk van Hydra. Wat geweldig, zeilen in Griekenland, Hoop volgend jaar weer.

Groet, Ella
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen