Home

Zeg maar dag tegen de wolken PDF Afdrukken Email
Gebruikerswaardering: / 18
LaagsteHoogste 
Trips
dinsdag, 08 mei 2012 00:49

Was de vorige aflevering nog veel tekst en weinig plaat, deze keer draai ik het om. Kijk nog een keer naar de grijze luchten buiten, en geniet dan dubbel van de foto's in dit stuk!

We werpen nog een blik op de drukke jachthaven en zetten dan een zeil.

Eenmaal op het water blijkt het nog best fris te zijn. Een goede 20 knopen waaien over dek alle warmte weg. De een pakt een jas, de ander een zeilpak en weer een ander neemt zijn toevlucht tot een Zeilersforum-muts.

De wind waait net uit de verkeerde hoek om in 1x bij Aigina te geraken, dus we maken een extra slagje. Dat is niet zo erg; de boot loopt in deze wind regelmatig boven de 8 knopen. Uiteindelijk leggen we de 21 mijl in net iets meer dan 3 uur af, een keurige prestatie. We varen het havenkommetje van Aigina binnen op zoek naar een plaatsje voor de nacht. Helaas, vol. Eigenlijk niet zo heel vreemd: dit dorpje is voor heel veel bewoners van Athene (dat zijn er bij elkaar 3 miljoen) een favoriete weekendbestemming. Om de hoek van het haventje is echter een mooi beschutte ankerplaats, in de achtertuin van een bar. Daar gaat het anker uit. Het water is zo helder dat we het anker vanaf de boot kunnen zien liggen, maar voor de zekerheid maken we een kruispeiling tussen een strandhuisje en een lantaarnpaal en mag Peter onderwaterfoto's gaan maken van de grondtakelsituatie ter plaatse.

Na een uurtje vertrouwen we het wel, de boordkok maakt zijn eerste Griekse maaltijd en voor we er erg in hebben valt de duisternis in. De bar doet dan nog een verwoede poging om ons wakker te houden met urenlange Hellenische drum'n'bass, maar dat deert ons toch niet.

De nieuwe dag begint beter. De temperatuur rent omhoog, de wind is bijna weg. Het haventje stroomt leeg want iedereen gebruikt deze zondag om weer terug naar huis te gaan. Mooi, dan kunnen wij naar binnen! Heel voorzichtig wurmen we ons in het laatste gaatje, stapvoets achteruit want de diepte is hier zeer gering. Met nog 5 centimeter water onder het roerblad vinden we het best: de boot gaat op slot en wij gaan van de wal genieten.

Het dorpje Aigina heeft een typerend kerkje. We zien later dat er ongeveer twee stijlen van kerken bestaan: de ene ongepleisterd en met dakpannen bovenop, de ander strak wit met een blauwe koepel (die kennen we wel van de ansichtkaarten). Deze is van de ongepleisterde soort. Verder vinden we hier een tempel van Apollo, tenminste, wat er nog van over is.

Aigina is vroeger een redelijk belangrijke plaats geweest in Griekenland; het is zelfs nog even hoofdstad geweest. Dat lijkt wat moeilijk voor te stellen als je net uit de miljoenenstad Athene aan komt zetten... De dorpsheid van het plaatsje wordt nog versterkt door het bezoek van de havenbeheerder. Die schrijft de volgende bon uit:

Ik denk eerst nog dat dit de prijs per meter boot is, maar nee, het is echt waar: een nachtje aan de kade kost €1,63.

Als we stroom, voedsel en water gebunkerd hebben (drinkwater zit hier in PET-flessen in plaats van in de kraan en we verbruiken per persoon ruim anderhalve liter per dag, dus we sjouwen ons ongans) besluiten we toch maar weer het anker te lichten. Een licht windje uit het noorden zal ons brengen naar het haventje van Epidavros.

Onderweg zie ik ineens iets raars in het water. Nog eens kijken: het lijkt wel een vis die uit het water springt. Dolfijn? Dat kan, die zitten hier. Gevieren speuren we het water af en jawel, de vis duikt weer op. Maar dat is geen dolfijn joh! Dat is een zaagvis! Die mag hier helemaal niet komen want die is hier uitgestorven. Grieken hebben het toch al niet zo op illegalen tegenwoordig... Maar het goede nieuws is, er zit dus weer een zaagvis in de Saronische Golf.

 

In Epidavros staat het beroemde amfitheater. Jammer genoeg is dat theater, waarin je ongeacht je zitplaats een kwartje hoort vallen op het podium (wat een chaos zal dat elke zomer zijn als d'n 'Ollanders weer centjes komen rapen), niet echt in het dorp zelf maar op zeker een half uur rijden vanuit het dorp.

Omdat we vandaag al ouwe stenen hebben gezien mogen we nu gewoon ongegeneerd genieten van een idyllische ankerplek, een rubberbootje met lawaaibrommer, een glas retsina en lekker koel zwemwater. Ankeren gaat trouwens heel simpel: neus in de wind, knopje Down van de ankerlier indrukken en kleurtjes tellen tot de gewenste lengte van de ketting in het water ligt. Wind en stroming zorgen voor de rest.

 

Reacties  

 
#185 oryazozeyey 2019-05-30 01:52
Amoxicillin 500mg: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxicillin 500mg xtd.fony.schagens.nl.lmu.ox http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quoting
 
 
#184 ukihuqodobaq 2019-05-30 01:29
Amoxicillin 500mg Capsules: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxicillin Online liq.akna.schagens.nl.fqu.rg http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quoting
 
 
#183 iewsuluv 2019-05-08 04:00
Buy Amoxicillin Online: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxil eyz.yedv.schagens.nl.yga.ru http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quoting
 
 
#182 savazamon 2019-05-08 03:16
Amoxicillin: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxicillin zio.dfzh.schagens.nl.kkd.jf http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quoting
 
 
#181 upegaonagsa 2019-04-24 14:05
Order Amoxicillin 500mg: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ Amoxicillin 500mg Capsules For Sale nof.ednv.schagens.nl.fcw.vn http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Quoting
 
 
#180 ubcalumzimoj 2019-04-24 13:46
Amoxicillin 500mg Capsules: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ Buy Amoxicillin oti.csxc.schagens.nl.bmr.yq http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Quoting
 
 
#179 Typicalcat59 2018-12-30 22:34
http://stensovvs.se/pdfgratuit/gratuit-8-287-mia_korum_toute_la_trilogie_des_chroniques_krinar_les_chroniques_krinar_.html Dont sell loss
Quoting
 
 
#178 Typicalcat 2018-12-29 05:31
Hello. And Bye. https://www.journojames.org/
Quoting
 
 
#177 BestMckinley 2018-10-28 15:58
I have noticed you don't monetize your blog, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply
search in gooogle: boorfe's tips monetize your website
Quoting
 
 
#176 BestFredrick 2018-10-22 19:36
I have noticed you don't monetize your page, don't waste your traffic, you
can earn additional cash every month. You can use the best
adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle:
boorfe's tips monetize your website
Quoting
 
 
#175 Madelaine 2018-08-20 04:56
I was recommended this web site by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty.
You are amazing! Thanks!
Quoting
 
 
#174 Carmen 2018-08-19 08:36
Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A theme like yours with a few simple adjustements would
really make my blog shine. Please let me know where you got your theme.
Thanks a lot
Quoting
 
 
#173 human hair weave 2018-08-19 06:48
Thanks very interesting blog!
Quoting
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen